HTML

Melyduma keringo

Nyavalygas, amugy, magyarosan. Ekezetek nelkul. Azert, mert nincs a gepemen. Nincs igazi celom a bloggal: nem irok ide minden nap, mint egy valodi naploba, nem szol az egesz semmi konkretrol, egyszeruen ha kedvem szottyan, leirom, amit eppen gondolok. Celtalan ember minden teren celtalan.

Friss topikok

  • baloghkriszta: gratula.... (2008.07.08. 21:37) Sargarepa fozelek
  • olasz peter: Klassz!folytatasa lessz-e? (2007.09.08. 13:40) Erazmusz = Szakacsiskola..?
  • Dr. Stein: Ütköztetni kell a véleményeket a farok másik oldalán álókkal. Csak így lehet objektíven tekinteni ... (2007.05.21. 07:08) velemeny

Linkblog

Ujabb szamvetes

2007.02.27. 02:43 :: Pius

Nem konnyu mit mondanom.
Mintha azt hinnem, egy dolgozat magatol elkeszul, ha a gep ele ulok s ott toltok sok orat. Olyan ez, mint a sult galamb. Varom.

Az nem kifogas, hogy nem erdekel. Igazabol semmi sem kifogas. Es ha jobban belegondolok, azert tisztelem a szamvitelt s a konyvvizsgalokat, es azt is felfogom, nem egyszeru a nemzetkozi harmonizacio.
Tehat egyszeru, mint a pofon: ez lustasag, semmi mas. Az onuralom hianya, hogy magamat ismeteljem.

De az miert van, hogy olyan remekul ismerem magam, a problemaim forrasat, de megsem tudok tenni ellenuk?
Tegnap hajnalban is, mikor hazabattyogtam olyan ot ora fele, egeszen konkretan tudtam, hogy ha igy folytatom, akarhol is vegezhetem: hajlek nelkul, vagy a Dunaban. Vagy a Taffban vagy akarhol. Mert a "minden mindegy" filozofiaja ellenere sem birnam azt a megalaztatast, hogy az utcan fetrengjek. Azt adja az Isten, hogy ne menjek el addig, hogy aztan vissza kelljen hokolnom a szakadek szelen. Mert akkor mar nagyjabol keso.

Voltak almaim. Ha abban nem is hittem, hogy erzelmileg sikeres lehetek, legalabb penzrol, sikerrol abrandoztam. Nem oly reg - meg walesi kiutazasom utan nehany honapig is. Mostanra viszont mar latom, nagyon nehez lesz innentol. Nem is az a fo baj, hogy gyenge jegy lesz a diplomamon. Kiderult, hogy a lustasag, az erdektelenseg elobb-utobb kiutkozik. A brit oktatasi rendszer pont a gyengeimet hozta elo. Nem olyan oriasi itt a szinvonal, ez a University of Glamorgan, nem Oxford vagy Cambridge. Itt is kell viszont dolgozni. Ezek a hazidolgozatok elmelyulest, koncentraciot igenyelnek - es sok idot. Egy intelligens, celtudatos diak meg tudja oket irni ket het alatt nagyon jora, egy het alatt elfogadhatora. Par nap alatt talan olyanra, hogy elfogadjak.
De az, aki nem csinal semmit, az nem er el ezeken a feladatokon tobbet, mint 40 pont. 

Ennek a dolgozatnak a leadasi hatarideje tegnap del volt. Tegnap arra jutottam, hogy a fene egye meg, egy napot kesni fogok, de azert beadom, talan meg elfogadja. S gondoltam, most mar tenyleg elkezdem csinalni, megirom es kesz, hiszen a tegnapi viselkedesem valoban elborzasztott. Erre ma megint nem csinaltam semmit. Felkeltem delutan haromkor, most lassan hajnali ketto, de ezalatt az ido alatt egy betut nem irtam. Sporthirek, hirek, botranyosan semmirekello honlapok bongeszese orakon at, egyedul ez megy. A szemem mar teljesen tonkrement, de mar abba is beletorodtem. Ha gazdag lennek, lenne penzem megmuttetni, vagy valami, de az is ketes kimenetelu - dehat nem is lesz penzem.

Hat nagyjabol ennyi, zavarosak, csapongok e gondolatok, de massal nem szolgalhatok.
Amugy tortentek dolgok az utobbi idoben, amiket talan erdemes lenne kepernyore vetnem, de most semmi kedvem semmihez. Innek egy nagy bogre kakaot, de tejem sincs, marad a viz.

Szólj hozzá!

Címkék: szamvetes szomorkodas

A bejegyzés trackback címe:

https://pius.blog.hu/api/trackback/id/tr9240719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása